ЛП Дуо у Крагујевцу

Четврти концерт сезоне „Convivium Musicum 17/18“, одржаће се у среду, 20. децембра. На сцени Свечане сале Прве крагујевачке гимназије, са почетком од 20 часова, наступиће фантастични ЛП Дуо.

ЛП Дуо чине истакнути пијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић. За четрнаест година постојања овај дуо је изградио сјајну и завидну биографију. Добитници су најзначајнијих домаћих и интернационалних признања, а могу се похвалити и великим бројем наступа како у Србији, тако и широм света, на најелитнијим сценама попут дворане Carnegie Hall (Њујорк) и Кенеди центра (Вашингтон). Снимили су седам ЦД издања и компонују музику за позориште, телевизију и филм. Оснивачи су првог фестивала посвећеног клавијатурним инструментима Keyboard Days Belgrade.

Осим изразите харизме којом освајају сваку публику која их слуша, издвајају се константним и веома успешним померањем граница музике и музичког стваралаштва. Велико достигнуће и унапређивање музике постигли су кроз пројекат Квантна музика чији су коаутори. Један од резултата овог пројекта јесте стварање новог инструмента, хибридног клавира, који су осмислили и заједно са научницим креирали.

Организатори, Удружење грађана “CONVIVIUM MUSICUM”, истичу као велику част што по други пут имају прилику да представе овај ансамбл крагујевачкој публици и позивају све суграђане да не пропусте магију ЛП Дуа, који ће на концерту извести дело композитора Симеона тен Холта.

Концерт се одржава и реализује уз помоћ Града Крагујевца, а улаз је слободан.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *