Мај месец математике

У склопу манифестације „Мај месец математике“, у Крагујевцу ће за ученике основних и средњих школа до краја месеца бити организовано низ радионица и предавања.

Реализација 30 догађаја планирана је у предшколским установама „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, у Парку науке, просторијама Бизнис иновационог центра и Природно математичког факултета у Крагујевцу.

Ову манифестацију организује Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, у сарадњи са Центром за промоцију науке у Београду.

Радионица „Мистерија игре“, организована је за ученике виших разреда основних школа „Светозар Марковић“ и „Мома Станојловић“, који су се, кроз занимљиве логичке игре, упознали са математичким проблемима.

Логичке игре су, на овај начин, постале део образовања, средство учења, разумевања и креативности.

Учесници радионице су упознати и са историјским чињеницама о настанку математичке логике или аналитике, како је назвао и сам Аристотел.

Ученици су уживали у мистеријама брзог рачунања и занимљивим примерима бројања у неолиту, као и о историјским личностима, које су допринеле математичком развоју.

Кроз овакве радионице, уверени су, да заједно могу да створе боље математичко окружење, пружајући подршку развоју младих талената и квалитету образовања. На овај начин се, кажу, боре за будућност математичара.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *