Мајстори аикида на семинару у Крагујевцу

Аикидо савез Србије и Соколско друштво Крагујевац – матица организовали су „Аикидо трофеј Крагујевац 2023.“

Манифестацији су поред великог броја спортиста писуствовали и председник Аикидо савеза Србије Мирко Јовандић и председни Аикидо савеза Црне Горе Предраг Бурић.

Модерна јапанска борилачка вештина Аикидо у преводу значи „усаглашен пут енергије“ јер у себи садржи значајну духовну компоненту.

Аикидо уједињује велики број техника које се користе за неутралисање противника и сматра се да је најтежа јапанска вештина.

Овај спорт има дугу традицију у свету, а у Србију је стигао 1970. године.

У згради Соколане, у насељу Ергоглија, организован је „Аикидо трофеј Крагујевца“ на коме су мајстори ове вештине млађима показали неке тајне овог спорта.

Аикидо секција Соколског друштва Крагујевац -матица бави се овим спортом већ 23 године и окупља велики број чланова.

Поред тренинга у оквиру свог клуба Соколско друштво организује заједнчке тренинге којима присуствују и чланови других клубова из Србије.

Манифестацији у Крагујевцу присуствовао је и председник Аикидо савеза Србије, који је искористио прилику да млађим члановима представи своје дугогодишње искуство у бављењу овим спортом.

Поред јавног тренинга, организован је и семинар коме су присуствовали спортисти али и љубитељи овог спорта за који већ дуги низ година влада интересовање.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Мајстори аикида на семинару у Крагујевцу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *