Мали матуранти полагали тест из математике

Ученици осмог разреда данас су полагали тест из математике, у оквиру тродневног завршног испита пред упис у средње школе.

Осмаци су јуче полагали тест из српског (матерњег) језика, а према подацима Министарства просвете, на тај тест изашло је 63.408 ученика, што је 99,5 одсто од укупног броја пријављених.

Питања је као и сваке године припремио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, а тестови су штампани на српском и језицима осам националних мањина.

Ове године тестови се прегледају у 15 скенинг центара у Србији, што омогућава виши квалитет и брзину прегледања и мањи број прегледача.

Уведено је двоструко прегледање сваког задатка, чиме је искључена свака могућност пристрасности, јер наставници не знају чије тестове прегледају.

Прелиминарни резултати завршног испита биће доступни на порталу Моја средња школа 1. јула, док ће коначни резултати бити објављени 5. јула.

Листа жеља ће такође моћи да се поднесе путем поменутог портала, до 6. јула уз могућност неограничених измена и допуна.

За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу могу поднети у папирном облику у школама 6.и 7. јула.

Упис је од 14. до 20. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.