Мали: Веће пензије за 5,5% и примена пензионерских картица

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да 1. октобар Међународни дан старих доноси две лепе вести за пензионере у Србији, – пензије ће бити веће за 5,5 одсто, а почиње и примена Пензионерских картица, које ће најстаријима донети бројне погодности при плаћању роба и услуга.

Мали је, након потписивања споразума између Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) и Банке Поштанска штедионица, која се укључила у ову акцију, рекао да се до сада за картицу пријавило 920.000 пензионера, а да се у пројекат укључило више од 650 фирми и институција.

„Осим великог броја малопродајних ланаца укључио се велики број здравствених установа, НИС, Путеви Србије са умењењем путарина за најстарије“, рекао је Мали.

Директор Фонда ПИО Реља Огњеновић је истакао да се наставља са ширењем тима Пензионерске картице и додао да је она један од начина којим држава показује да јој је брига о пензионерима приоритет.

Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица је рекао да преко текућих рачуна код ове банке пензију прима 664.000 пензионера и навео да пензионеима који имају Пензионерску картицу и отворе текући рачун код ове банке у првих шест месеци неће бити наплаћивана накнада за вођење рачуна.

Наводећи које ће још погодности омогућавати Пензионерска картица, рекао је да ће они који картицу имају моћи и да располажу пензијом до седам дана пре званичног дана уплате“.

Биће им ниже и накнаде за вођење текућих рачуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *