Мали: Сутра прво извлачење „Узми рачун и победи“, у игри више од 40 милиона рачуна


Прво извлачење у оквиру новог круга наградне игре „Узми рачун и победи“ биће организовано сутра и том приликом биће додељена два стана у насељу Земунске капије у Београду, најавио је данас први потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали и додао да је наградним фондом за први круг обухваћено 10 станова у вредности од 1,9 милиона евра.

Мали је нагласио да је за Владу Србије ова наградна игра веома важна јер на тај начин директно сарађује са грађанима и заједно са њима се бори против сиве економије која доноси штету целом друштву.

„Ову наградну игру од прошле године организујемо у дигиталном формату, што значи да учесници не шаљу коверте са фискалним рачунима и слиповима, већ их скенирају путем апликације ΄Узми рачун и победи΄, навео је први потпредседник владе.

Он је подсетио да грађани рачуне путем апликације могу да шаљу од 8. априла, а валидни су сви рачуни који су издати у овој години, без обзира на вредност.

„Од тада је регистровано чак 406.322 налога, са којих је послато 41,8 милиона рачуна и додељено више од 50 милиона јединствених кодова, што је потврда огромног интересовања грађана за ову наградну игру.

Све то показује да су грађани препознали напоре и активности Владе Србије у борби против сиве економије“, навео је Синиша Мали.

Важна новина у овој наградној игри је, додаје Мали, да грађани који плаћају картицом или инстант могу да удвоструче своје шансе за добитак, с обзиром на то да се за свако безготовинско плаћање које је забележено на рачуну добија додатни код који равноправно учествује у извлачењима.

„Позивам грађане да у што већем броју узму учешће у овој наградној игри и плаћају безготовински, јер то је најбољи начин да се заједно боримо против сиве економије и заједно градимо бољу и лепшу Србију, а свима који буду слали рачуне у наградној игри желим пуно, пуно среће“, закључио је Мали.

Влада Србије је, уз подршку НАЛЕД-а, покренула нови, шести циклус наградне игре „Узми рачун и победи“, која се са успехом организује још од 2017. године.

Циљ приређивања наградне игре је јачање пореске културе и подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и јачање мотивације за поштовање прописа, даље јачање фискалне дисциплине и подстицање безготовинског плаћања као једног од инструмената у борби против сиве економије.

Сви грађани који желе да учествују у новом циклусу наградне игре морају да отворе налог на апликацији „Узми рачун и победи“.

Налози отворени за претходни циклус наградне игре и сви послати рачуни из 2023. су обрисани.
Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије који су послали најмање један фискални рачуни.

Процедура регистрације за учешће у наградној игри је једноставна. Потребно је преузети апликацију и отворити кориснички налог.

Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и политику приватности.

Након клика на дугме „Регистрација“, учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила.

Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога, примера ради за чланове своје породице, што олакшава старијим особама и другим лицима којима је потребна помоћ с новим технологијама да учествују у наградној игри.

Унос рачуна је могућ скенирањем QР кода или ручним уносом ПФР броја и ПФР времена рачуна.

Апликација сваком учеснику шаље обавештење да ли је успешно унео рачун.

Такође, апликација не дозвољава унос неисправних рачуна, рачуна издатих ранијих година или унос истог рачуна више пута.

Такође, учесници могу да остваре увид у све своје скениране рачуне путем апликације, тако да не морају да чувају рачуне у папиру.

У првом кругу наградне игре ће бити укупно пет извлачења, током којих ће бити додељено десет станова у Београду.

Прво извлачење ће бити у суботу, 11. маја, а последње у суботу, 8. јуна 2024. године.

Извлачења ће традиционално бити емитована уживо на РТС-у, суботом у 18 сати.

Сва питања и одговоре о наградној игри грађани могу да пронађу на страници Контакт центра „Узми рачун и победи“.

Као и до сад, најважније информације о „пореској лутрији“ и сузбијању сиве економије доступне су на националном порталу www.uzmiracun.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *