Малишани се дружили са Љубивојем Ршумовићем у препуној библиотеци

У оквиру пратећег програма сајма књига, крагујевачки малишани имали су прилику да се друже за познатим песником за децу Љубивојем Ршумовићем.

Кроз рецитовање и причу, намлађи су сазнали како су настајале Ршумове песме, али и одакле долази инспирација након више од 50 година дечјег стваралаштва.

Простор Дечје библиотеке био је премали да прими све мале љубитеље његовог ставралаштва.

Широки осмеси на лицима малишана, простор Дечје библиотеке испуњен до последењег места и више од тога и весела атмосфера обележили су долазак Љубивоја Ршумовића у Крагујевац.

Организовано преко школа, али и у пратњи родитеља, деца су уживала слушајући разне приче о настајању појединих песама великог Ршума, а сви заједно веома стрпљиво чекали су да добију потпис на књизи која ће красити кућну библиотеку.

Поједини су прилику да уживо виде једног од најзначајнијег дечјег писца у земљи, чекали са нестрпљењем бројећи дане до његовог доласка.

И у дигиталном времену, малишани знају да цене књигу, само треба прави људи да им покажу магију писане речи, кажу у Дечјој библиотеци.

Љубивоје Ршумовић на дечијој књижевној сецни траје више од пола века.

Више од 100 књига је иза њега, његова дела су део школске лектирве већ деценијама и многе генерације су одрастале управо уз његове песме, и то од најранијег узраста па до завршетка основне школе.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *