Малишани стекли нова знања о саобраћају

У оквиру акције „Заштитимо децу у саобраћају“ која је у Крагујевцу одржана 36. пут, у вртићима „Зека“ и „Црвенкапа“ организована је завршна свечаност.

Крагујевачки Црвени крст, у сарадњи са Саобраћајном полицијом и образовним установама и предшколским установама, традиционалном кампањом, настоји да малишанима помогне у стицању знања о понашању у саобраћају.

Едукације предшколаца и ученика првог разреда, трајале су од 9. септембра до 14. октобра.

И ове године, у оквиру акције „Заштитимо децу у саобраћају“ крагујевачки Црвени крст одржао је бројна предавања за децу предшколског и раног основног школског узраста која представљају најугроженије учеснике у саобраћају.

У том узрасту малишани се осамостаљују као пешаци или као возачи бицикла, ролера, скејта и појављују се веома рано на саобраћајницама, без пратње одраслих.

Циљ ове акције био је да се помогне најмлађима да стекну нова знања о понашању у саобраћају.

У склопу кампање одржана су стручна предавања за најмлађе о понашању у саобраћају, али и за све ученике првог разреда основних школа у граду и приграду.

Акција је завршена приредбама на тему безбедности деце у саобраћају које су припремили малишани у вртићима „Зека и Црвенкапа“.

Том приликом награђено је укупно 15 аутора најбољих радова, од 322 колико их је пристигло из 11 вртића.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.