Малишанима у хранитељским породицама новогодишњи пакетићи од Министарства

Поводом Православне нове године, државни секретар Министарства за бригу о породици и демографију Радош Пејовић посетио је Центар за породични смештај и усвојење Крагујевац и том приликом малишанима који бораве у хранитељским породицама уручио новогодишње пакетиће.

Православна нова година била је повод да се деци доделе слатки пакетићи али и да се хранитељима укаже захвалност за хуманост, духовни и морални чин којим усрећују малишане без родитељског старања и пружају им топли породични дом.

Ресорно министарство и држава несебично помажу Центрима у Србији како би сва деца која чекају на топли породични дом ускоро била смештена у хранитељске породице.

Посао који раде хранитељске породице веома је значајан за државу али пре свега за сву децу без родитељског старања која од хранитеља добијају сву потребну пажњу и љубав, казао је Предраг Стевовић члан Привременог органа града Крагујевца.

Након кратког забавног програма, све малишане изненадио је и Деда Мраз који им је уручио новогодишње пакетиће припремљене у Министарству за бригу о породици и демографију.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *