„Мало донеси – таман однеси“

Фудбалски клуб Аполон 4 и Фудбалски клуб Шумадија 1903 организовали су хуманитарну акцију Мало донеси-таман однеси, у оквиру које су организовали прикупљање слаткиша и школског прибора за децу о којима брине Градска организација Црвеног крста.

Настављена је и традиција да фудбалери доносе копачке или патике за фудбал које су им мале, док они којима су потребне узимају оне које су им таман.

Да фудбал не мора да буде само спорт, већ да може да удружи младе у хуманости и даривању показују чланови два фудбалска клуба – Аполон 4 и Шумадија.

Фудбалери су, поред слаткиша и школског прибора, своје копачке које су им се омалиле, а и даље су у добром стању доносили за млађе другаре, а могли су и да пробају и кући понесу да користе оне које су има таман.

Два крагујевачка фубалска клуба су, у сарадњи са Црвеним крстом, у духу новогодишњих парзника, одлучила да поделе радост и направе пакетиће за децу која немају ту могућност.

Од слаткиша, играчака и школског прибора направљенис у пакетићи који ће бити уручени другарима.

Фудбалски клуб Аполон постоји од 2010. године и данас са клубом Шумадија окупља неколико стотина чланова.

У млађим категоријама имају десет такмичарских селекција и Школу фудбала где има пет генерација, од 2012. до 2017. годишта.

Већ имају шесторицу играча у Првој лиги Србије, репрезентативце.

Поред спортског, веома су посвећени и васпитном раду са члановима.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *