Малобројни купачи на језеру у Шумарицама

Упркос тропским тепмературама, на Шумаричком језеру данима је присутно по десетак купача.

Млађи Крагујевчани су изменили навике, јер је на некада препуном градском купалишту сада  доминантна популација времешних грађана који на језеро долазе редовно преко пола века.

Надлежни из Спортског привредног друштва Раднички кажу да је вода исправна, редовно се контролише, плажа уређује, а Авантура парк чека на посетиоце током лета.

Купалишна сезона на језеру у Шумарицама је почела са малобројним посетиоцима.

Обала, плажа и простор за комерцијалне садржаје су уређени на време, међутим недостаје, како кажу старији посетиоци, време када је владала неописива гужва на овом месту.

Углавном пензионери, одани шумаричком језеру, одмарају у хладовини, или у води.

Иако је сунце било ужарено претходна два дана, није измамило омладину.

На језеру у Шумарицама свакодневно три спасиоца  од 10.30 до 19.30 брину о безбедности купача, али само у бовама ограђеном делу плаже, па се апелује на грађане да не бораве на местима изван њиховог видокруга.

Воду редовно контролише Институт за јавно здравље.

У вечерњим сатима не препоручује се одлазак на језеро у Шумарицама због безбедности и апел је упућен млађој популцији. Спремни су и пратећи садржаји током дана.

Цене су остале на нивоу ранијих сезона. Сат времена у Авантура парку кошта 300 динара, изнајмљивање зип-лајна је 500 динара, а радно време је до 19 часова.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *