Мање гостију у крагујевачком одмаралишту на Копаонику због епидемије

Крагујевачко одмаралиште на Копаонику отворено је за посетиоце током целе године и у њему углавном бораве деца школског узраста која долазе организовано преко својих школа.

Након зимске сезоне, у одмаралишту је током пролећа и лета боравио мањи број гостију због епидемије корона вируса и ванредног стања које је уведено на територији Републике Србије.

Зимску сезону крагујевачко Одмаралиште на Копаонику дочекало је спремно.

Део инвертара је замењен, собе су преуређене, а стигли су и нови кревети.

Током зимског распуста капацитети у одмаралишту били су попуњени, а боравили су ученици из крагујевачких школа и предшколских установа и гости из других градова из Србије.

Епидемија Корона вируса и ванредно стање у Републици Србији скратили су боравак гостију на овој планини када је и одмаралиште направило паузу у раду.

Одмаралиште је 1. јула поново почело са радом када су стигли и први гости, углавном деца која похађају спорстски летњи камп, спортисти и индивидуални туристи.

Од јула до половине августа остварено је око 9.800 ноћења. Центар за образовање предузео је све епидемиолошке мере како би гости имали сигуран боравак у одмаралишту.

У наредном периоду у плану је инвестиционо уређење објекта које ће бити реализовано по фазама.

Планирано је комплетно реновирање соба у блоку 2, уређење мокрих чворова, тоалета, замена врата и преуређивање ентеријера.

Поред унутрашњег реновирања, у плану је санација крова и уређење дворишта са постављењем клупа и мобилијара за децу.

Поред одмаралишта на Копаонуку, Центар за образовање има у плану и израду грађевинског пројекта за изградњу објекта на Бешњаји како би школе поново имале могућност организовања рекретаивне наставе у природи надомак Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.