Мање пацијената са респираторним инфекцијама у Медицини рада

У Заводу за здравствену заштиту радника лечи се око 35 хиљада пацијената.

Због ванредног стања ова здравствена установа организовала је другачији систем рада како би се спречила инфекција коронавирусом.

У предходних неколико дана број пацијената који имају респираторну инфекцију и повећану температуру је знатно смањен, али је зато због нагле промене времена повећан број пацијената који болују од хроничних болести.

Телефони су свакодневно отворени за све пацијенте којима је потребан савет лекара.

Крагујевчани који се лече у заставиној Медицини рада углавном се јављају телефоном и у разговору са изабраним лекаром добијају потребне савете и терапију коју истог дана могу да подигну у апотекама.

Последњих неколико дана пацијенти се због нагле промене времена јављају због бола у грудима, гушења, варирајућег крвног притиска, вртоглавице, бола у стомаку.

Како наводе запослени у овој медицинској установи током радног дана лекари прегледају од 30 до 40 пацијената а телефонским путем више од сто пацијената добије прописану терапију.

Како се не би стварала гужва пацијенти до лекара долазе селективно.

Завод за здравствену засштиту радника има десет лекарских екипа у једној, и исто толико у другој смени.

Лабораторија ради уобичајено а лекари су са пацијентима сваког радног дана као и суботом од 7 до 18 часова а недељом од 8 до 12 сати.

Од увођења ванредног стања у Медицини рада отворена је посебна изолациона просторија у коју долазе пацијенти који имају респираторне инфекције и повишену температуру.

Последњих неколико дана број пацијената се знатно смањио.

Препорука лекара је да се без преке потребе не долази у овом периоду у амбулнту.

Уколико је долазак неизбежан пацијенти ће бити примљени код изабраних лекара који их упућују код специјалисте.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *