Мање прегледа у амбуланти за респираторне инфекције и фебрилна стања

У последња 24 сата у амбуланти за респираторне инфекције и фебрилна стања АТД- а прегледанo jе 126 пацијента.

Новотестираних на корона вирус је 56, што је мање у односу на раније .

Лекари који раде у овој амбуланти кажу да су у другом таласу епидемије корона вируса када је у Крагујевцу уведена ванредна ситуација прегледали преко 200 људи који су имали симптоме Ковида -19.

Ситуација се смирује наводе надлежни али саветују и даље примену свих прописаних мера заштите.

На платоу испред амбуланте за респираторне инфекције и фебрилна стања у последња 24 сата неупоредиво мање људи у односу на раније чека преглед.

Они који се јављају лекару имају блажу клиничку слику у односу на пацијенте који су долазили у предходном периоду ,а карактеришу је изгубљено чуло укуса и мириса, осип по кожи , бол у грлу или мишићима, малаксалост.

Лекари сматрају да епидемија полако јењава и да ће свакога дана бити све мање заражених пацијената.

Корона вирус има непредвидив ток сматрају епидемиолози па мала неопрезност или опуштање могу да погоршају епидемиолошку ситуацију.

Због тога би све савете стручњака требало свакодневно примењивати.

Ношење заштитне опреме , дезинфекција руку и простора и одржавање физичке удаљености су мере које би требало да се свакодневно примењују.

Осим тога требало би избегавати фреквентна места али и простор на коме има много људи.

Лекари саветују запослене у угоститељским објектима да строго примењују мере заштите.

Пацијенти који немају Ковид симптоме могу да остваре комуникацију са лекарима путем телефона позивајући Кол центар Дома здравља.

Амбуланте су отворене за пацијенте који болују од хроничних болести а запослени у Дому здравља наводе да се у амбулантама ове медицинске установе дневно прегледа око хиљаду пацијената.

Како би се превенирала инфекција корона вирусом лекари саветују пацијенте да без преке потребе не долазе код изабраног лекара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *