Марковић: Циљ јачање материјалног положаја металаца

Новоизабрани председник Самосталног синдиката металаца Србије Зоран Марковић изјавио је да ће се залагати за јачање материјалног положаја металаца, који сада доминантно примају минималне зараде.

Тражићемо од државе да створи реалне услове да минималац буде изнад границе сиромаштва, односно изнад минималне потрошачке корпе, рекао је Марковић.

У Србији ради око 140 хиљада металаца, а у 110 фабрика металског сектора Самостални синдикат је већински, са више од 50 одсто чланова.

Зоран Марковић који је и председник Самосталног синдиката крагујевачке фабрике Фијат Крајслер Аутомобили Србија, изабран је за председника Синдиката металаца на период од пет година.

Он је навео да ће се залагати да држава, која је и највећи послодавац у Србији, створи реалне услове да минималац буде изнад границе сиромаштва, односно изнад минималне потрошачке корпе.

Самостални синдикат металаца Србије планира да повећа утицај на Владу и ресорна министарства, како би закони пролазили и јавне расправе и Социјално-економски савет.

Јачање Самосталног синдиката металаца Србије одвијаће се кроз едукацију самих чланова и међународну сарадњу, као и кроз формирање заједничких тела синдиката земаља кандидата и чланица Европске уније.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.