Масовна ревакцинација почела у Крагујевцу

У Крагујевцу је данас почела масовна ревакцинација грађана кинеском вакцином Синофарм на два пункта, у хали у Великом парку и здравственој станици број 5.  

Другу дозу кинеске вакцине против корона вируса данас је примило 480 особа, а у плану је да се наредних дана ревакцинише 12.000 људи.

У крагујевачком Дому здравља најавили су да ће од сутра у поподневним часовима поново почети вакцинација грађана првом дозом кинеске вакцине.

И вакцинација и ревакцинација обавља се према расореду добијеном са портала е-управа.

Три седмице након што су примили прву дозу кинеске вакцине Синофарм грађани су дошли на ревакцинацију.

Првог дана ревакцинисано је 480 особа на два пункта – у хали у Великом парку и у здравственој станици број 5 Дома здравља у Крагујевцу.

Грађани, углавном старији, који су дошли да приме другу дозу кинеске вакцине кажу да нису имали нежељене симптоме, као и да се сада осећају сигурније.

Ревакцинација грађана, који су примили кинеску вакцију Синефарм, вршиће се и наредних дана према распореду добијеног са портала е-Управа.

Сви грађани добијају обавештење о термину и месту где ће бити ревакцинисани.

У крагујевачком Дому здравља кажу да је у плану да наредних дана другу дозу кинеске вакцине прими око 12.000 грађана.

Поред хале у Великом парку и здравствене станице у Ердоглији ревакцинација ће се од петка вршити и у Заставиној амбуланти.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *