Мастер рад студента ПМФ-а најбољи из области рачунарства за 2021.

Мастер рад Драгутина Остојића, студента мастер студија Информатике на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу, проглашен за најбољи из области рачунарства за 2021. годину, на конкурсу Математичког института Српске академије наука и уметности.

Ово је друга година заредом да студенти мастер студија Информатике у Крагујевцу освајају престижну награду Математичког инситута САНУ.

Студент мастер студија Драгутин Остојић освојио је прву награду за мастер радом под називом „Примена рекурентних неуронских мрежа у обради природних језика“.

Ова престижна награда Математичког института САНУ се сваке године додељује студентима за најбољи оригинални научно-истраживачки рад, мастер рад или други писани рад из области рачунарства.

Квалитет резултата добијених у овој мастер тези је препознат и аутор рада је добио  охрабрење да настави своја истраживања и унапређење модела.

У ужи избор овогодишњег такмичења је ушло шест мастер радова. Драгутин је прву награду освојио под менторством професора Татјане Стојановић, уз подршку професора Бранка Арсића, као и комисије коју су чинили професори информатике са Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Милош Ивановић и Вишња Симић.

Ову награду је прошле године освојио Владимир Бараћ, такође студент мастер студија Информатике Института за математику и информатику ПМФ-а у Крагујевцу.

Студијски програми на овом факултету прате савремене трендове у науци и потребе привреде и на тај начин формирају конкурентан кадар.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *