Медицинска школа обележила 75. годишњицу

Медицинска школа са домом ученика „Сестре Нинковић“ обележила је 75 година постојања.

Добрим стручним радом и образовањем здравствених кадрова, крагујевачка школа постала је позната и изван граница Србије.

Дан школе обележен је пригодном приредбом којој су присуствовали представници града, здравствених установа и бројни гости.

Медицинска школа у Крагујевцу основана је 1947. године у преуређеној приватној кући у улици Светозара Марковића као државна школа за медицинске сестре.

На садашњој адреси налази од 1954. године.

Нови услови и интернатски смештај тада су били одраз високог стандарда.

Квалитетним стручним радом и образовањем здравствених кадрова, Медицинска школа је током година стекла висок реноме и ван граница Србије.

Школу данас похађа око 700 ученика из целог региона и остварује добру сарадњу са бројним здравственим установама.

Прослави годишњице Медицинске школе, која је уприличена после две деценије, присуствовали су бивши и садашњи запослени, представници града, здравствених и других установа са којима крагујевачка школа негује дугогодишњу сарадњу.

Поводом обележавања 75. годишњице Медицинске школе ученици су приредили забавни програм који је својим наступом увеличала крагујевачка група „Освајачи“.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.