Међународни дан борбе против сиромаштва

Црвени крст Крагујевац 17. октобра обележава Светски дан борбе против сиромаштва.

Циљ је, да јавност чује бриге сиромашних, да се препозна труд и борба људи који живе сиромаштву.

Суграђани који свакодневно донирају храну како би обогатили топли оброк Народне кухиње тaкође су борци против сиромаштва.

Од 1987.године, сваког 17.октобра обележава се Међународни дан борбе против сиромаштва.

У Србији једна четвртина становништва изложена је сиромаштву или ризику од социјалне искњучености.

Подаци показују да је најугроженији људи изван урбаних подручја, необразовани, незапослени и неактивни носиоци домаћинства.

Црвени крст Крагујевац, деценијама се бори против сиромаштва помажући нашим суграђанима да преброде кризне животне периоде.

Према мишљењу запослених у Градској организацији Црвеног крста Крагујевац, шира јавност треба да препозна труд и борбу људи који живе у сиромаштву.

Светски дан борбе против сиромаштва, представља прилику да се кроз многобројне иницијативе државе симболично позову на улагање додатних напора са циљем унапређивања положаја и стандарда становништва.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *