Међународни дан Црвеног крста у знаку младих

Дан рођења највећег светског хуманисте Жана Анри Динана, добитника Нобелове награде за мир, чији је новчани део у целости  поделио сиромашним и болесним људима, 8. мај обележава се као Међународни дан Црвеног крста.

И у Крагујевцу ће, низом манифестација и активности у организацији градског Црвеног крста, бити обележен овај значајан датум.

Све манифестације које ће од 8. до 15. маја бити реализовае, спроводе се под слоганом „Незаустављиви – рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно“.  

Почетак обележавања недеље Црвеног крста и Међународног  дана Црвеног крста биће у знаку младих, најављују у градској организацији.

Планирано је обележавање 35 година Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“ у Крагујевцу, а биће уручене награде и признања волонтерима који су дали огроман допринос у  хуманитарним активностима.

У Крагујевцу вредно и предано ради више од 450 волонтера, али је број људи који су укључени у акције које организује градска организација Црвеног крста је много већи.

Ангажовање младих волонтера има велики значај за ову хуманитарну организацију зато ће и прва активност у недељи Црвенох крста управо бити посвећена младима.

У години која је иза нас, а која је била у знаку пандемије корона вируса, Црвени крст је био у сваком тренутку уз грађане.

Међутим, ковид 19 је ипак успео да обрише неке традиционалне програме које је ова хуманитарна организација организовала.

„Храна на точковима“, „Корпа доброте“, едукативни програми за кориснике Народне кухиње,  превенција насиља над старијим женама, добровољно давалаштво крви неће изостати ни ове године.

Најбољим учесницима  конкурса „Причајмо о здрављу“ биће уручени таблет рачунари у градској управи.

Покровитељ ове манифестације је град Крагујевац.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *