Међународни дан социјалне правде

Данас се обележава Међународни дан социјалне правде.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Зоран Ђорђевић, изјавио је данас да ће Србија предузети низ мера како би се смањило сиромаштво у Србији, по узору на неке друге државе које су успеле у томе.

Скупштина Уједињених нација 2007. године прогласила је 20. фебруар за Дан социјалне правде препознајући потребу друштва за стварањем једнаких шанси и борбом против сиромаштва.

Према речима министра Зорана Ђорђевића, надлежно министарство наставиће да ради на обезбеђивању социјалне сигирности, пружању подршке рањивим групама за укључивање у друштвене токове и смањивању сиромаштва.

О својим искуствима говорили су и корисници система социјалне заштите, који су постигли одличне резултате у области образовања.

Социјална правда могућа је само кроз уважавање људског достојанства и међусобних различитости и поготово кроз искорељивање неједнакости, сиромаштва, незапослености и насиља, порука је која се шаље сваког 20. фебруара.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *