Међународни фестивал уметника хармонике отворили акордеонисти и мађарски флаутиста Јанош Балинт

Концертом Крагујевачког академског оркестра акордеониста и мађарског флаутисте Јаноша Балинта у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије отворен је 31. Интернационални фестивал уметника хармонике.

Током манифестације која траје до 22. новембра публици се представљају победници највећих светских такмичења и водећи педагози.

Фестивал се организује уз подршку Министарства културе, града Крагујевца, Музичког центра, ФИЛУМ-а.

Први Интернационални фестивал уметника хармонике одржан је у Крагујевцу 1988. године.

Учесници су током више од три деценије млади и успешни уметници, победници најпрестижнијих музичких такмичења која се оджавају у Италији, Шпанији и Немачкој.

Фестивал је несумњиво утицао на развој крагујевачке школе хармонике, као и културну понуду  града.

Крагујевачки академски оркестар акордеониста водећи је учесник фестивала који исписује све већу препознатљивост града као светски признатог центра за хармонику.

Прве фестивалске вечери уз акордеонисте наступио је Јанош Балинт флаутиста завидне извођачке и педагошке каријере.

На програму су била дела Вивалдија, Пјацоле.

Током програма до 22. новембра публици се представљају уметници из Кине, Украјине, Србије, Хрватске као и Градски камерни оркестар Шлезингер.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *