Међусекторска подршка за паметан раст малих и средњих предузећа у Централној Србији

Пројекат „Међусекторска подршка за паметан раст малих и средњих предузећа“ у Централној Србији, који финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУПРО,  спроводи Бизнис иновациони центар Крагујевац.

Циљ пројекта је да малим и средњим предузећима из Централне Србије помогне да унапреде своје производе и услуге како би боље одговорили на потражњу и пласирају их на одговарајуће тржиште.

Један од циљева пројекта је да се малим и средњим предузећима из Централне Србије помогне да унапреде своје пословање кроз обуку, припрему и увођење система менаџмента квалитетом, чиме ће допринети њиховој конкурентности и одрживости.

Обуке су намењене професионалцима из бизниса и индустрије у области квалитета, контроле квалитета и управљања квалитетом.

Програм за пет компанија нуди припрему за ИСО сертификацију као и увођење стандарда.

Шестодневна обука која је спроведена током јуна, имала је за циљ побољшање процеса, услуга и производа малих и средњих предузећа и усклађивање пословања са одабраним ИСО стандардом.

Од 19 полазника, одабрано је пет фирми које ће учествовати у даљој реализацији програма, а то је бесплатна консултанска подршка у циљу припреме увођења релевантних стандарда и сертификација.

Фирма Молд Солушнс је учесник овог програма подршке малим и средњим предузећима и то у фази добијања сертификација.

Бизнис иновациони центар Крагујевац спроводи пројекат „Међусекторска подршка за паметан раст малих и средњих предузећа“ у Централној Србији, који финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУПРО.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *