Мерама енергетске санације биће обухваћено 600 домаћинстава у Крагујевцу

У реализацију програма енергетске санације на територији града Крагујевца током ове године биће уложено око 60 милиона динара из републичког и локалног буџета.

Мерама енергетске ефикасности биће обухваћено најмање 600 крагујевачких домаћинстава, која ће за бесповратна средства у износу од 50% вредности инвестиције моћи да конкуришу крајем маја.

У оквиру процеса енергетске транзиције, у 143 домаћинства на територији града Крагујевца је током прошле године унапређена енергетска ефикасност и остварена значајна уштеда.

У реализацији мера које су томе допринеле учествовало је 18 привредних субјеката.

С обзиром на намеру града Крагујевца да спроводи мере енергетске санације у дужем временском периоду, у циљу рационалног коришћења енергије и очувања животне средине кроз смањење емисије штетних гасова, овај програм ће бити настављен.

Министарство заштите животне средине одобрило је 8 милиона динара за замену котлова, док је град за те намене обезбедио 2 милиона.

Из Градске управе апелују на грађане да искористе ову могућност и аплицирају за бесповратна средства.

Расписивање конкурса за домаћинства очекује се крајем маја.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *