Мере државе донеле проблеме ловцима

Мере које је увела држава после немилих догађаја у Београду и Младеновцу донеле су проблеме ловачким удружењима који не могу да спроводе планиране активности, док се продавци оружја суочавају са падом продаје и профита.

У току су преговори представника Ловачког савеза Србије са државним врхом о проланалажењу решења за превазилажење новонастале ситуације.

Након немилих догађаја у Београду и Младеновцу држава је увела мере које су погодиле ловачка удружења и утицале на спровођење њихових редовних активности.

На удару су и трговци код којих је нагло опала продаја оружја и муниције, док су ловци у јавности препознати као особе које имају приступ и носе оружје због чега избегавају да одлазе у лов.

Поред смањених активности и прихода ловачких удружења, отказују се и бројне манифестације.

У ловачким удружењима кажу да ловци пролазе ригорозне провере због коришћења оружја и да у Србији, за разлику од других држава, ловачко чини више од половине укупног оружја у држави.

Како би се нашло решење за новонастале проблеме, у току су преговори представника Ловачког савеза Србије са државним врхом.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *