Месец правилне исхране

Предшколска установа „Ђурђевдан“ и ове године обележила је Светски дан здраве хране, па су тако колажно музичко сценском представом предшколци вртића „Колибри“ промовисали здраве стилове живота и основне принципе правилно избалансиране исхране.

Њима су се придружили и ученици луткарске групе „Мудријаши“, из основне школе „Драгиша Луковић Шпанац“, са којима имају већ дугу сарадњу. Овај дан су обележили причом о здравој храни.

Што се тиче здраве хране у вртићима, о томе брине тим који се труди да храна буде разноврсна, али пре свега пуна хранљивих материја, неопходних за развој деце.

Овогодишњи Светски дан хране, обележава се под слоганом „Променимо будућност миграција – Инвестирајмо у прехрамбену сигурност и рурални развој“.

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација познатија једноставно као FAO, обележава 16. октобар као дан свог оснивања од 1945 године.

Овај дан се обележава разним манифестацијама у 150 земаља широм света како би се подигла свест јавности о онима који гладују односно да се позове јавност да осигура прехрамбену сигурност за све, јер право на храну је једно од основних људских права.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *