Мештани Драгова у општини Рековац добили везу са државним путевима

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Рековац Драгиша Томић отворили су реконструисану саобраћајницу у левачком месту Драгову.

Пут за чију је реконструкцију издвојено 3,9 милиона динара пролази кроз сеоско насеље и повезује га са важним локалним и државним путевима, а уједно представља главну саобраћајну везу ка већим градским центрима, школама и културно-историјским локалитетима у региону.

Драгово се налази у области Левач у Шумадији, а броји мало више од 300 домаћинстава, саопштило је Министарство за равномерни регионални развој.

Овај реконструисан путни правац посебно је важан на путу за манастир Каленић, један од најзначајнијих споменика културе, као и за стари град Жупањевац и путне правце ка осталим урбанистичким центрима попут Крагујевца, Крушевца и Јагодине.

„Наставићемо да помажемо општини Рековац и са осталим развојним пројектима будући да она спада у изразито неразвијене општине, што значи да им је потребна још снажнија подршка државе и инвеститора. Улажемо у цео поморавски округ – улажемо у Параћин, Ћуприју, Деспотовац, а очекујемо и од других општина да аплицирају са својим пројектима“, изјавио је министар Един Ђерлек, најављујући нове развојне пројекте у Рековцу.

Реконстурисана саобраћајница важна је мештанима Драгова и због заштите домаћинстава и приватних објеката од штете услед изливања воде са пута, нарочито у зимском периоду и током већих временских непогода.

Уговор о суфинансирању пројекта реконструкције пута у Драгову, највећем сеоском насељу у општини Рековац, потписан је у августу 2023. године.

Министарство за равномерни регионални развој суфинансирало је укупно 91 пројекат у 2023. години, а ово је један 37 од пројеката у региону Шумадије и Западне Србије.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *