Милион динара за пројекте ромских удружења

У градској управи потписани су уговори о расподели средстава за финансирање пројеката удружења у области људских и мањинских права.

За реализацију четири пројекта локална самоуправа издвојила је милион динара.

Средства за реализацију пројеката у области људских и мањинских права добила су четири удружења чији су предлози изабрани на јавном конкурсу.

Међу њима је Образовно-културна заједница Рома „Романипен“ која ће новац искористити за оснивање Центра за културну еманципацију ромске деце и младих на отвореном – Бибија.

Из буџета града, који је прошле године формирало Одељење за људска и мањинска права, за пројекте које доприносе социјалној инклузији и унапређењу положаја ромске популације ове године издвојено је милион динара.

На јавни конкурс стигло је седам предлога пројеката.

Поред организације „Романипен“, средства су добили Интегративни глобал центар, Удружење „Престоница“ и Ромски културни просветни центар.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *