Милисављевић: Ситуација у Новом Пазару за сада под контролом

Регионални кооридонатор за Ковид пандемију и заменик директора крагујевачког Клиничког центра, проф. др Слободан Милисављевић каже за Телевизију Крагујевац да је ситуација у Новом Пазару за сада под контролом и да је томе, у значајној мери, допринело то што је у новопазарској Општој болници примењен начин рада, протоколи и епидемиоплошки путеви који важе у Клиничком центру у Крагујевцу, који је одавно у ковид систему.

Према његовим речима, такав начин рада се у условима пандемије, показао као изузетно ефикасан.

Екипа лекара из Крагујевца коју су чинили по два анестезиолога, инфектолога и медицинска техничара са искуством у раду у ковид центрима, на челу са проф. др Слободаном Милисављевићем, пре две недеље отишла је у Нови Пазар, како би Општу болницу оспособили за рад у ковид систему.

Регионални координатор за Ковид пандемију, проф. др Милисављевић каже да су имали огроман прилив пацијената.

„Тамо смо затекли благо хаотично стање са нејасним епидемиолошким путевима, након чега смо, уз помоћ војске, полиције и руководства, Болницу ставили у ковид систем.

Општа болница у Новом Пазару је цела ковид болница.

Капацитети за хоспитализацију у Новом Пазару нису били довољни за збрињавање толиког броја пацијената, па је помогла Војска Србије са тријажним шаторима за пацијенте.

Постављено је седам шатора.

Сваки пацијент са симптомима долази у амбуланту Дома здравља која ради 24 часа, где се након прегледа, ради лабораторијска анализа и тестирање.

Потом одлази у тријажну амбуланту, где су лекари инфектолози и опште медицине и пацијент се, у зависности о тежине клиничке слике, хоспитализује.

Милисављевић додаје и да су и домови здравља у Тутину и Сјеници у ковид систему.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *