Министар пољопривреде посетио села у околини Крагујевца

Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је села Рогојевац, Добрача, Мала Врбица и Рамаћа.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града Дамјан Срејић и директорка Центра за стрна жита Зорица Јестровић заједно са министром одговарали су на питања заинтересованих мештана ових села о важним питањима која тиште пољопривреднике.

Министар Бранисалв Недимовић најпре је посетио село Рогојевац где су га дочекали бројни пољопривредници.

У великој сали у центру села одржан је састанак на коме су били присутни и грађани који живе у околним местима а највећи број питања односио се на субвенције које Влада Републике Србије и ресорно министраство дају за унапређење пољопривредне производње.

У наредном периоду обезбеђено је око 40 милиона долара за субвенције које могу да користе власници малих газдинстава.

Идеја је да се обнови пољопривредна механизација под повољним условима, објаснио је министар Недимовић.

Министар и делегација града су се потом упутили у село Добрача и посетили домаћинство Драгана Јовичића који се бави сточарством.

Посета министра, градоначелника Крагујевца и представника локалне самоуправе за мештане има велики значај.

Да држава мисли на пољопривреднике потврђује податак да су у предходном периоду издвојена значајна матерјална средства која су омогућила низ повољности за грађане који живе јужно од Саве и Дунава, истакао је министар Недимовић.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић оценио је да је посета министра Недимовића селима Шумадије организована два пута за две недеље.
Повољности које држава нуди кроз субвенције омогућиће останак младих на селу и бољи живот у руралном подручју.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима осим села Рогојевац и Добрача посетили су пољопривреднике и у Малој Врбици и Рамаћи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.