Министар Вулин у Крагујевцу због привремене Ковид болнице

У складу са упутствима републичког Кризног штаба Војска Републике Србије ради на постављању привремених болница у градовима у којим је проглашена ванредна ситуација. 

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас привремену болницу која је формирана на простору Шумадија сајма у Крагујевцу у којој ће бити смештени пацијенти оболели од КОВИД-а 19 а имају лакшу клиничку слику.

Након погоршања епидемиолошке ситуације Кризни штаб града Крагујевца увео је ванредну ситуацију  на подручју Града и донео сет нових мера у циљу спречавања ширења Корона вируса.

Како би  се растеретио Клинички центар, у Крагујевцу ће наредних дана почети са радом привремена болница, формирана на Шумадија сајму.

У складу са упутствима Кризног штаба који је формирала Влада Републике Србије , Војска Србије ангажована је на постављању оваквих болница у градовима где је повећан број оболелих од Корона вируса.

Министар одбране Александар Вулин данас је обишао привремену болницу у Крагујевцу и том приликом нагласио да је и у првом таласу војска постављала сличне болнице како би се спасио и заштитио наш здравствени систем од преоптерећења и пуцања.

Директор Клиничког центра Крагујевац др Предраг Саздановић рекао је да је привремена болница Шумадија сајма део Инфективне клинике и да ће бити опремљена са 150 до 170 места за пацијенте који излазе из Клиничког цента али који нису за кућну негу.

Како је истакао др Саздановић, циљ отварања ове болнице је и спречавање такозваног хоризонталног ширења инфекције у породицама, односно да пацијенти позитивни на КОВИД 19 буду хоспитализовани и да добију адекватну медицинску негу и терапију и да се та врста самоизолације претвори у изолацију како овакви пацијенти не би постали нови извор ширења заразе.

Према речима заменика градоначелника Ивице Момчиловића тренутна ситуација у Крагујевцу је озбиљна али је под контролом захваљујући нашем Клиничком центру, Институту за јавно здравље Крагујевац и Дому здравља Крагујевац као и Војсци Србије.

По његовим речима у нашем граду на дневном нивоу има између 30 и 60 новозаражених и тај број расте али и да се нада да ће након уведених епидемиолошких мера ускоро доћи до смањења броја заражених.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.