Министарка Кисић најавила нову опрему за Дом здравља и санацију вртића Шврћа

Уз финансијску подршку Министарства за бригу о породици и демографију и локалне самоуправе, издвојено је близу 15 милиона динара за набавку нове медицинске опреме коју ће користити лекари Службе за здравствену заштиту жена крагујевачког Дома здравља, као и за потпуну енергетску санацију јаслица у вртићу Шврћа у овој години.

Министарка Дарија Кисић обишла је данас здравствену амбуланту број четири где је већи део опреме већ стигао, као и вртић Шврћа, како би се уверила у побољшане услове за боравак деце у овом објекту.

Енергетска санација вртића Шврћа је након шест деценија, уз финансијску помоћ Министарства за бригу о породици и демографију и локалне самуправе, успешно завршена.

Замењена је комплетна столарија, а простор у вртићу је оплемењен и прилагођен бољем развијању моторичких и визуелних способности малишана. 

Пронаталитетне мере Министарства  за бригу о породици и демографију и пакети мера града Крагујевца који су усмерени ка породицама са децом, трудницама и породиљама дају одличне резултате што се јасно може видети кроз број рођених беба у Шумадисјком округу, који је већи за 15 одсто у односу на прошлу годину, истакла је министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, након обиласка вртића Шврћа и Службе за здравствену заштиту жена крагујевачког Дома здравља.

У склопу заједничог пројекта локалне самоуправе и министарства набављена је и нова медицинска опрема за боље функционисање Службе за здравствену заштиту жена крагујевачког Дома здравља.

Град Крагујевац годинама успешно спроводи сет мера из области популационе политике, којима доприноси и олакшава родитељство, као што су бесплатан превоз за децу, бесплатни уџбеници за прваке као и бесплатан боравак трећег детета у државним вртићима.

Такође, до навршене 18. године живота град финансијски помаже све тројке рођене пре 1. јула 2018. године,а  таквих породица тренутно има шест.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *