Министарка Жарић Ковачевић на састанку у Шумадијском управном округу

Шумадијски управни округ је добар пример сарадње више локалних самоуправа ради добробити свих грађана, истакла је током састанка са начелницом Шумадијског управног округа Биљаном Илић Стошић, министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић.

Састанак је био и добра прилика да се разговара са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем и председницима шест општина из Шумадије, како би се утврдиле тренутне активности у нашем округу, али и да се најаве нове инвестиције.

Након посете Смедереву и Подунавском округу, министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић састала се са начелницом Шумадијског управног округа Биљаном Илић Стошић, где је у разговору са председницима шест општина из Шумадије и градоначелником Крагујевца Николом Дашићем утврђен план за даљу реализацију већ постојећих пројеката.

Ово је само један у низу састанка који ће уследити током године, како би се на даље спроводила политика отворене сарадње са локалним самоуправама и различитим нивоима власти, у циљу подстицања и решавања проблема.

Шумадијски управни округ истакнут је као пример добре праксе у раду и комуникацији са градовима и општинама.

Током овог састанка направљен је план за даље деловање локалних самоуправа, али су пред министарку и њен тим изнети и одређени проблеми и недоумице.

Ради сагледавања стања и разматрања свих отворених питања у вези са функционисањем управних округа у Републици Србији, министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић ће у наредном периоду обићи све округе и бити у директној комуникацији са представницима локалних самоуправа.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *