Министарки Обрадовић признање за непрекидну подршку

У присуству министарке државне управе и локалне самоуправе Марије Обрадовић, која је посетила Рачу, Јединствено управно место, реконструисану ПУ “Наша радост”, ова шумадијска општина је обележила свој дан.

Свечаној седници присуствовали су одборници, привредници, гости из Републике Српске са којима ова локална самоуправа сарађује, као и градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе заокружило је три важне инвестиције у Општини Рача.

Кроз међународне пројекте формирано је заједничко правобранилаштво три општине: Лапово, Баточина и Рача.

Обезбеђено је шест милиона динара за реконструкцију и опремање предшколске установе „Наша радост“ која уместо досадашњих 110, од септембра први пут уписује 350 малишана.

У Рачи, од пре седам месеци грађанима је, захваљујући Јединственом управном месту, омогућено брзо и ефикасно пружање административних услуга.

Ту су сконцентрисана одељења за за општу управу, друштвене делатности, заједничке и инспекцијске послове, а пружа се бесплатна правна помоћ.     

У овој години Рача је 30 одсто поправила привредне резултате.

Боље је саобраћајно повезана са околним општинама што мотивише и потенцијалне инвеститоре.

Погон за производњу меда, изграђени нови путеви оживели су привредни амбијент.

У обновљеном обданишту Министарство за државну управу и локалну самоуправу финансираће још и опремање кухиње и вешераја.

Током Свечане седнице којом је Општина Рача обележила Дан своје локалне самоуправе, наглашено је да се у наредном периоду очекује реконструкција Дома здравља,Карађорђевог дома,замена водовода, изградња обилазнице.

Развој сваке општине у Шумадији значајан  је и за град Крагујевац.

На Свечаној седници додељена су признања мајкама са троје и више деце, добровољним даваоцима крви и министарки Марији Обрадовић за непрекидну подршку у развоју ове шумадијске општине.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *