Мирослав Раичевић гост манифестације Портрет писца

У организацији Удружења писаца Крагујеца, у Галерији куће Ђуре Јакшића, одржано је књижевно вече Портрет писца на коме су представљена дела проф. др Мирослава Раичевића.

Публика је имала прилику да се упозна са пет књига поезије и прозе.

Гост-аутор књжевне вечери овога пута био је проф. др Мирослав Раичевић, члан Удружења књижевника Србије, који се писањем поезије и прозе бави од гимназијских дана.

У оквиру манифестације Портрет писца представљено је пет књига, „Галиоти“, „Куршум и вјетар“, „Разроки дани“, „Очевина“ и последња издата, „Сунце у кавезу“. Све књге су настале у претходних 30 година.

Идеја Удружења писаца Крагујевца, као организатора манифестације, је да се младима приближи писана реч, а да старија публика једном месечно ужива у делима наших најзначакнијих аутора.

У оквиру књижевне вечери, поред педстављања аутора, публика је имала прилику да  учествује у разговору са писцем и постави питања у вези рада и дела проф. др Мирослава Раичевића.

И у наредном периоду Удружење писаца Крагујевца ће наставити са организацијом оваквих догађаја.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.