Млади медицинари стичу радно искуств кроз програм „Моја прва плата“

Дом здравља Крагујевац добио је нове младе раднике, лекаре, дефектологе, медицинске сестре и техничаре и помоћно особље кроз програм „Моја прва плата“.

Млади медицинари ће у наредних девет месеци имати прилику да стекну више знања и вештина, да остваре добру сарадњу са пацијентима, али и колегама.

Програм „Моја прва плата“ омогућио је младим медицинарима из Шумадије да кроз посао у крагујевачком Дому здравља стекну одређено радно искуство.

Уговоре са овом здравственом установом потписало је 14 лекара који су завршили Факултет медицинских наука у Крагујевцу, по два дефектолога и медицинска техничара и један помоћни радник.

Млади медицинари имаће прилку да у Дому здравља стекну своја прва радна искуства, оспособљавајући се за самосталан рад на конкретним пословима.

Програм Владе Србије „Моја прва плата“ има за циљ да се подстакне запошљавање младих и пружи подршка послодавцима у решавању проблема с недостатком кадрова.

Траје девет месеци, а за то време Национална служба за запошљавање ће кандидатима са завршеном средњом школом месечно сплаћивати 25.000 динара, а онима са високим образовањем 30.000.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *