Млади таленти из Европе представили ремек дела камерне музике у Крагујевцу

Након завршене мајсторске радионице камерне музике „Colluvio“ у Аустрији, млади музички таленти из целе Европе представили су ремек дела камерне музике у Првој крагујевачкој гимназији.

Концертну турнеју по Европи, 11 тинејџера, талентованих музичара, завршили су након нешто више од недељу дана у Србији.

Од 2001. године када је основана мајсторска радионица камерне музике „Colluvio“ компетентни људи из света камерне музике бирају од девет до 11 младих талентованих музичара из целе Европе који током десетодневног боравка у Аустрији, на имању једног од професора академије, увежбавају на својим инструментима захтевна дела камерне музике.

Ове године међу учесницима радионице су таленти из Чилеа, Колумбије, Чешке, Шпаније, Румуније, Русије, Немачке и Србије.

Млади људи из различитих културолошких окружења, први пут се сусрећу у Аустрији и имају рок од десет дана да припреме за концертно извођење најтежа дела камерне музике.

Постоје два фактора која омогућавају да се ова радионица спроведе у дело. То је високо музичко образовање пријављених ученика и посебна „Колувио“ метода којом се учесници припремају.

Након завршене радионице у Аустрији, учесници су отпочели концертну турнеју, која их је ове године водила кроз Аустрију, Румунију, Мађарску и Србију.

На седам концерата у различитим градовима, публици су демонстрирали своје музичко умеће и показали добар пример како се кроз музику стварају пријатељства.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *