Младић Александар Јованов трчао за Крагујевчанина Николу Мрдаковића

После 12 дана трчања, 21-огодишњи младић Александар Јованов из Тараша стигао је до Острога.

Он је од Крагујевца до манастира Острог трчао у оквиру хуманитарне акције за помоћ тешко оболелом осмогодишњем крагујевачком дечаку Николи Мрдаковићу, коме су потребна средства за лечење у иностранству.

Сви који су желели да подрже овај његов хуманитарни подвиг и помогну малом Николи могли су то да учине уплаћивањем средстава преко рачуна или слањем СМС поруке.

На тај начин су симболично откупили километре које је Александар истрчао.

Овај хумани младић је нагласио и да је родбински повезан са оболелим Николом, што му је била додатна мотивација да по други пут трчи за њега.

Пре два месеца је трчао од Тараша до Крагујевца и за пет дана, колико је трајала акција, прешао је око 220 километара.

„Сада је пут био скоро двоструко дужи.- Кренуо сам 3. маја и са мном је све време био другар Горан Иванишевић, који је возио бицикл и који ми је помагао да све ствари пренесемо од места до места.

Стигли смо у манастир Острог прешавши последњег дана 20 километара, од Никшића до Острога. Трчао сам 12 дана, претрчао 388 километара, а дневно прелазио од 25 до 48 километара.

Претпоследњи дан је био најтежи, када сам морао да претрчим 48 километара, од Шавника до Никшића, где је било пуно успона – испричао је за „Дневник” Александар Јованов.

Он каже да је веома поносан на себе на Горана који је цео пут превалио бициклом. – Било је напорно, али и веома лепо.

Ништа лепше у животу нисам доживео, просто је неописив осећај. Презадовољан сам и што се тиче саме организације, али и како се акција завршила.

Још немамо тачне цифре колико је новца сакупљено за Николу, али ћемо обавестити јавност првом приликом – наглашава Александар. Упитан на какве реакције је наилазио успут, он је одговорио да су људи првенствено били одушевљени.

„Наилазили смо на људе са разних континената, из многих држава и градова, који су били одушевљени оваквим чином. Нису могли да верују да смо тако млади одрадили нешто овако велико.

Такође, контактирали су нас из многих држава са жељом да нас подрже. Пуно добрих људи јавило се и из саме Црне Горе. Неки од њих су буквално били ту од улаза у Црну Гору до саме завршнице, сређивали нам све што је било потребно. Посебно морам да се захвалим браћи Пејовић, Луки и Вељку – поручио је Александар Јованов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *