Млекара Куч компани наставила производњу са истим бројем радника и у време ванредног стања

Одлуком Владе Србије, велики број малих предузећа, трговина и услужних сервиса као што су кафићи, ресторани, хотели, фризерски и козметички салони не раде.

Делимично је стала и производња, јер тренутно не постоји могућност да се набаве сировине.

Млекара „Куч компани“ наставила је производњу са истим бројем запослених и у време ванредног стања.

У овом крагујевачком предузећу поздрављају најављене мере помоћи, уз напомену да ће оне допринети да привредници опстану и задрже раднике.

Како би ублажила кризу, Влада Србије донела је пакет економских мера који се односи на директну помоћ привредницима и запосленима.

План је да држава највише помогне најугроженијим малим и средњим предузећима у којима је запослено више од 900 хиљада људи.

Крагујевачка млекара „Куч компани“ у овом тренутку задржала је исти број радника који је имала и пре увођења ванредног стања, који обављају исти обим посла, каже директор овог предузећа Ненад Радовац.

Додаје да подржава економске мере Владе Србије, јер ће оне помоћи привредним субјектима да опстану и задрже раднике.

У складу са препорукама Владе Србије, ова крагујевачка млекара извршила је реорганизацију посла, свела контакте међу запосленима на минимум и рад запослених организовала у групама.

Мала и средња предузећа могу да рачунају на помоћ државе у наредна три месеца, под условом да од половине марта нису отпустила више од 10 процената запослених.

Једна од мера обухвата пореске олакшице, које подразумевају одлагање плаћања пореза на зараде и доприноса за приватни сектор током трајања ванредног стања, а најмање три месеца.

Тај дуг ће ови обвезници моћи да плате на 24 рате са почетком најраније од 2021. године.

Биће одложено и плаћање пореза на добит, као и пореза на имовину за правна лица и предузетнике за период од априла до јуна.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.