Моћ културе – шта уметност може да учини за грађане?

Изложба Моћ културе – шта уметност може да учини за грађане? која је настала под покровитељством Министарства културе и информисања отворена је у Средњој стручној школи.

Поставка ће током лета бити отворена за грађане, а сва изложена ликовна остварења остаће у фундусу уметничких дела Средње стручне школе.

Изложбу је отворио Димитрије Тадић, саветник за визуелне уметности Министарства културе који је и руководилац Деска “Креативна Европа“.

У Средњој стручној школи изложено је 15 ликовних остварења рађених различитим техникама.

Петоро аутора чији је уметнички рад финасирало Министарство културе и информисања радило је фотографије, дигиталну штампу, али и комбинованим техникакама и у линогравури.

Министарство културе и информисања издвојило је 790 хиљада динара за реализацију пројекта Моћ културе – шта уметност може да учини за грађане, са циљем да савремена уметност изађе из галерија и посебно се приближи младима.

У Средњој стручној школи образује се двадесетак надарених ученика на смеру техничар дизајна и ентеријера.

Радови учесника конкурса остају у трајном власништву школе, а генерације ученика и професора настоје да употнуне уметничку збирку радова који имају немерљиву вредност у образовању ученика ове школе.

Изложба Моћ културе – шта уметност може да учини за грађане под покровитеством Министарства културе и информисања организована је први пут у Крушевцу, а Крагујевац је други град Србији у коме се реализује овај пројекат.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *