Моцарт, Мирошњиков, Малком и Гргин из фагота Милене Величковић

У организацији Музичког центра Крагујевац, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије одржан је концерт фаготисткиње Милене Величковић.

Млада и перспективна уметница, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије је, уз клавирску пратњу Марка Богдановића, извела дела Моцарта, Мирошњикова, Малкома и Гргина.

Милена Величковић је нижу музичку школу завршила у Нишу, док је средњу музичку школу Мокрањац у Београду завршила у класи Мирка Исаеског као ученик генерације.

Млада солисткиња каже да је стицајем околности и среће заволела овај инструмент са 12 година, а данас је неко ко живи свој сан и коме је професија постала начин живота.

Милена Величковић је освојила многобројне награде на републичким и међународним такмичењима од којих се издвајају прва награда на међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду, као и прва награда на републичком такмичењу у Београду.

Тренутно ради као професор фагота у Музичкој школи Станковић у Београду.

За две године, колико ради у овој образовној установи, Миленини ученици освојили су четири прве награде на међународним и републичким такмичењима.

Милена је била и стални члан Црногорског симфонијског оркестра, са којим је наступила на више од 100 концерата, међу којима је и онај у катедрали Свтог Рока у Паризу, када је учествовала у извођењу Моцартовог Реквијема.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *