Модерна Градска управа

Град Крагујевац, један је од бројних локалних самоуправа у Србији, у којима се већ две године спроводи пројекат управљања људским ресурсима како би се брже, ефикасније и модерније пружале услуге грађанима.

Савет Европе, Стална конференција градова и општина уз подршку министарства државне управе и локалне самоуправе подржали су програм.

Обука се наставља и наредне године, како би се и грађанима и службеницима 13 градских управa олакшао обиман адмистративни посао.

Да су овакве врсте унапређења рада корисне потврдили су нам и грађани, али и шалтерски службеници.

Матичар Зоран Живановић три деценије ради у градској администрацији. Осамдесетих година прошлог века, службеници су све податке уносили ручно, слагали разне регистре, да би се средином деведесетих, а нарочито после 2011. године све уносило брже, лакше и ефикасније.

За грађане, то је значило уштеду времена испред шалтера, а матичари су морали уместо оловке брже да појуре компјутерског миша.

Захваљујући сталним обукама, сада, каже Зоран Живановић беба пре него што стигне у дом, добије извод из матичне књиге рођених.

Наредне године још интезивније се припремају програми обука, који ће олакшати процес рада, модернизовати и убрзати пружање услуга грађанима.

Забрана запошљавања у јавном сектору биће продужена и наредне године, па се ради на јачању капацитета.

Опште обуке које долазе са Републичког нивоа организују се и даље, спроведени су и додатни програми обучавања писања пројектата као и упознавања са новинама у Закону о управном поступку.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *