Модернизација система даљинског грејања највећи еколошки пројекат у Крагујевцу

Нова постројења у крагујевачкој Енергетици спремна су за наступајућу грејну сезону.

У то се данас уверила и министарка заштитите животне средине Ирена Вујовић која је са градоначелником Николом Дашићем обишла погоне градске топлане.

Систем даљинског грејања у Крагујевцу у потпуности је спреман за 15. октобар када почиње нове грејна сезона.

Инсталирани су нови котлови, завршен је ремонт свих котларница као и реконструкција делова дистрибутивне мреже.

Ово ће бити прва грејна сезона у којој ће се Крагујевац, након замене котлова на угаљ, грејати на гас.

У крагујевачку Енергетику инсталиран је систем од пет котлова који, за разлику од котларнице на угаљ, неће имати никаквог утицаја на животну средину у Крагујевцу.

Модернизација система даљинског грејања је највећи еколошки пројекат у Крагујевцу и један од најбрже реализованих иностраних пројеката у оквиру Министарства заштите животне средине.

У оквиру инвестиције вредне 18 милиона евра, која се финансира из кредитне линије Европске банке за обнову и развој, планирана је и санација пепелишта у кругу Енергетике.  

На систем даљинског грејања у Крагујевцу прикључено је око 22.000 корисника.

У Енергетици кажу да ће грејна сезона почети на време и да поскупљења за сада неће бити, али апелују на све кориснике да рационално троше топлотну енергију.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *