Могућност за обнову објеката културе

Министарство културе Владе Републике Србије расписало је конкурс „Градови у фокусу“ за 2024. годину, који пружа могућност за обнову објеката културе широм Србије, као и конкурсе за финансирање и суфинансирање пројеката у области савременог стваралаштва.

Републички буџет за културу за 2024. годину је увећан за милијарду динара.

Конкурс „Градови у фокусу 2024“ пружа прилику локалним самоуправама, да у сарадњи са установама културе, уметничким и регистрованим удружењима унапреде своје капацитете у култури.

Програм је покренут 2016. године.

У последње три године министарство је за ове намене издвојило више од милијарду динара и то за 109 пројеката – обнову и адаптацију домова културе, музеја, библиотека и галерија.

Републички буџет за наредну годину је усвојен, а увећана су и средства за културу у значајном износу.

Програм „ Градови у фокусу“ пружа прилику и граду Крагујевцу.

Кроз програм „Градови у фокусу“ успоставља се културна политика која обухвата савремено стваралаштво, заштиту и унапређење културног наслеђа, развијање регионалне и међународне сарадње.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Могућност за обнову објеката културе”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *