Мој избор: Факултет медицинских наука у Крагујевцу

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, а у сусрет упису нове генерације студената, у амфитеатру Факултета медицинских наука, уз поштовање прописаних мера, одржана је традиционална манифестација Дан отворених врата на којој су будућим бруцошима представљени студијски програми. 

Будуће кандидате за студије неког од програма Факултета медицинских наука дочекали су декан и наставно особље високошколске установе која је већ две године на престижној Шангајској листи у области клиничке медицине.

Факултет медицинских наука , као део Универзитета у Крагујевцу, развија медицинску научну мисао кроз истраживање, образовање лекара, фармацеута , стоматолога и других здравствених професија, унапређује стандарде здравствене заштите.

Регионални је центар и један од националних центара изврсности у биомедицинским наукама, који подстиче и развија ову област људске делатности у Републици Србији..

Студијски програми које изводи Факултет медицинских нука стално се осавремењавају и прилагођавају потребама развијеног друштва.

Факултет медицинских наука сарађује са сличним установама у земљи и иностранству, како би омогућио размену идеја и олакшао унапређење образовне и научне делатности.

За студије медицине у Крагујевцу скоро две деценије влада рекордно интересовање, самим тим и конкуренција је из године у годину све већа.

Најбољи од најбољих кандидата и ове године уз успех који носе из средње школе одмериће најпре на пријемном испиту, а полаже се: биологија, хемија и математика.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *