Момировић: Изградња Северне обилазнице у Крагујевцу није заустављена

Циљ Владе Србије је да највеће градове у Србији повеже квалитетном путном и железничком инфраструктуром како би од њих створиили модерне и јаке индустријске центре и сви пројекти који воде ка том циљу биће настављени, казао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић за Радио телевизију Крагујевац.

Он је одбацио спекулације да је пројекат Северна обилазница заустављен и најавио скорији почетак грађевинских радова.

Поред бројних проблема изазваних ратом у Украјини, пре свега са ценама енергената и њиховом доступношћу на тржишту, пројекат Северна обилазница није заустављен.

Изградња Северне обилазнице, уз чију ће трасу бити формирана нова индустријска зона, једна је од најважнијих инвестиција за Крагујевац.

Захваљујући овој саобраћајници Крагујевац ће учврстити позицију индустријског центра од регионалног и државног значаја, што је и један од стратешких циљева развоја града.

Говорећи о пројекту „Чиста Србија“, министар Момировић је нагласио да се радови на изградњи и реконструкцији канализацоне мреже у Крагујевцу обављају предвиђеном динамиком.

У оквиру националног програма „Чиста Србија“ у Крагујевцу ће бити реализована три значајна еколошка пројекта – изградња канализационе мреже у дужини 360 километара, затим три постројења за пречишћавање отпадних вода и нова депонија.

Вредност пројекта процењује се на преко 300 милиона евра, али оно што је значајније од финансијског износа свакако је побољшање квалитета живота Крагујевчана.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.