Мржња према Вучићу већа од наводне љубави према отаџбини

Поруке које су вечерас упућене са наводног протестног скупа који је најављиван и представљан као борба за очување Косова и Метохије још једном су показале да је организаторима, инспираторима и говорницима са тог догађања од наводне љубави према светој српској земљи далеко већа и важнија мржња према председнику Александру Вучићу.

На импровизованој говорници смењивали су се острашћени самозвани трибуни са репертоаром најгорих увреда на рачун председника државе Александра Вучића.

Окупљена маса је, по очигледно унапред договореној команди, све те за политички скуп крајње непримерене поруке пропратила скандирањем опет на рачун председника.

Врхунац овог неконтролисаног пира била је сасвим неувијена, огољена и експлицитна порука Дејана Петра Златановића, новинара у покушају једне алтернативне телевизије, која у последње време прењачи у сејању мржње и раздора у моменту када је овој напаћеној земљи јединство најпотребније јединство.

Златановићева порука у стиху, иначе, нимало поетска, гласила је: „Ко потпише, њега убише!“, очигледно мислећи на француско- немачку иницијативу.

Овај је позив без преседана у новијој политичкој српској историји и далеко превазилази оно што се у демократској политичкој борби сматра правом на сопствени став, тако да би овде свакако било посла за надлежне институције, тужилаштво, пре свих.

Најтужније од свега је што се ово све дешава баш на Сретење, на највећи и најсветији српски празник када су наводни чувари КиМ себи дозволили и да оскрнаве државну заставу коју су такође поистоветили са Александром Вучићем.

Ми, чланови крагујевачког одбора Српске напредне странке најоштрије осуђујемо ове бруталне нападе на нашег председника и позивамо институције да раде свој посао у складу са законом и Уставом, поготову данас када обележавамо почетак историје уставности модерне Србије у којој нема места радикалном екстремизму , а поготову не повампиреном фашизму који никада није био у политичкој традицији српскога народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *