Музичка школа из Ужица на „Крагујевачком културном лету“

Манифестација „Крагујевачко културно лето“ приближила је Крагујевчанима разне музичке правце кроз гостовања ансамбала из других градова Србије.

Вокално-инсртументална етно секција Музичке школе из Ужица наступила је у Великом парку.

Публика је имала прилику да ужива у старим српским изворним песмама, али и етно музици земаља из региона.

Етно секција Музичке школе „Војислав Лале Стефановић“ из Ужица окупила је велики број заинтересованих ученика средње музичке школе, који су желели да истражују историју музике и упознају се са старим обичајима и традицијом наших предака.

Љубав према неким давним временима, праћена знатижељом младих музичара, била је мотивација да етно смер у овој школи заживи и оправда своје постојање.

Етно секција Музичке школе из Ужица основана је прошлог септембра. Концерт у Крагујевцу је други већи догађај на коме су ученици средње музичке школе од првог до четвртог разреда, презентовали своје вокално и инструментално знање.

Музичка школа из Ужица постоји више од 40 година.

О вишегодишњем квалитету рада сведоче успеси ученика, који настављају своје школовање на музичким академијама у земљи и иностранству, као и многобројне награде.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *