Музички центар издао први ДВД са наступа младих акордеониста

Са циљем да обогати музички живот и културну сцену Града, Музички центар Крагујевац је издао први диск са наступа Крагујевачког оркестра аркордеониста у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Поводом првог ДВД-а Крагујевачког академског оркестра акордеониста, у продукцији Музичког центра, одржана је промоција у Скупштини града.

„Нови бисер на крагујевачкој музичкој сцени, јесте академски оркестар акордеониста“ – oвим речима представљен је београдској публици, у Великој дворани Коларчеве задужбине.

На програму су била дела Грига, Мусорског, Анђелиса, Дугића, Пјацоле. Дириговао је Предраг Костовић.

Концерт је организовао Музички центар Крагујевац, који је и издао први диск у сопственој продукцији, посвећен овом концерту.

Крагујевачки академски оркестар акордеониста основан је у фебруару прошле године, с циљем да понуди аутентичан звук оркестра хармоника, на високо професионалном нивоу.

Услови за његово оснивање стекли су се отварањем Одсека за хармонику, на ФИЛУМ-у и окупљањем студената из целе Србије.

За кратко време, оркестар је постигао велике успехе. На пролећном такмичењу хармоника у Пули, однео је победу у свим категоријама и донео Крагујевцу један од најзначајнијих пехара у области музике, прелазни пехар града Пуле.

И ове године, Крагујевачки академски оркестар акордеониста учествоваће на 44. фестивалу хармоника, који ће бити одржан од 24. до 27. априла у Пули.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *