Музички фестивал „Аранђеловац зове“ 25. и 26. августа за нове бендове

Музички фестивал „Аранђеловац зове“ у организацији истоименог Удружења грађана биће одржан 25. и 26. августа у Аранђеловцу, најављено је на друштвеним мрежама, саопштили су организатори.

Фестивал је усмерен првенствено на промоцију неафирмисаних и демо бендова, тако да се у програму не налазе „мејнстрим“ рок звезде које публика гледа на готово свим домаћим манифестацијама широм Србије, према одлуци дирекције.

У два дана ће се представити 16 бендова (осам по дану) који су одабрани од преко 40 пријава.

Групе ће се такмичити за вредне награде као што је снимање ауторског сингла у музичком студију у Аранђеловцу, учешће на четвртом издању познатог фестивала „Roll and Blues Fest“ 2024. у Аранђеловцу, као и електрична гитара за најбољег гитаристу.

Фестивал ће се током два дана маратона одиграти на отвореном спортском терену Спортско рекреативног центра „Шумадија“.

Првог дана ће свирати састави – „Wanzhulj“, „Promonael“, „Echo Spiritus“, „Restore“, „Petra“, „Karakondžule“, „Rulja Inc“ i „Oslobodioci“.

Други дан ће обележити групе „Ozarje“, „BBA“, „Midoli“, „Adam“, „The Trash“ (Tribute bend to „The Clash“), „Sara Džesika panker“ (београдски панк рок састав је добио име према холивудској глумици Сари Џесики Паркер), „Чврге“ (пожаревачко-крагујевачки ска панк бенд настао 2011, са првим називом „Сербска“) и „Чикине бомбоне“ (психобили трио настао 1998. у Београду, оригинални назив им је био „Grandpa Candys“ према јунаку Џимију Кендису, из андерграунд стрипа 50-их година).

Стручни жири фестивала и такмичења „Аранђеловац зове“ чине – Зоран Лазаревић „Бетмен“, Олга Кепчија – радио водитељка и новинарка, Влада Јанковић Џет – музичар и радио водитељ, Родољуб Стојановић Рођа – власник дискографске куће „Multimedia Music“, док ће пети глас дати публика у случају да буде нерешено.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *